• Call Us : (+385) 91 228 9883
  • Email : info1@ajkula.hr

Naziv projekta Kreativne usluge i izvaninstitucionalne usluge za hrvatske branitelje i članove obitelji

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Dana, 22.veljače 2019. godine potpisali smo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u sklopu programa 2014 - 2020. pod nazivom „Kreativne usluge i izvaninstitucionalne usluge za hrvatske branitelje i članove obitelji“ u okviru poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ - UP.02.2.2.10.


Cilj našeg projekta koji će trajati dvije godine je pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji provođenjem aktivnosti u cilju povećanja socijalne uključenosti i poboljšanja kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.


Aktivnosti koje se provode sadrže programe psihosocijalne pomoći i podrške, psihosocijalne rehabilitacije i radne terapije, rekreativno-terapijskih vježbi, terapijskog ronjenja, ljetnih kampova s ciljem psihosocijalne rehabilitacije i rekreativne terapije. Projekt provodimo u partnerstvu s Udrugom ratnih veterana 9.Gardijske brigade „Vukovi“-Podružnica Primorsko-goranske županije


Ukupna vijednost projekta iznosi 1.804.933,83 kn, od čega se 85% EU potpore, a 15% iz Ministarstva hrvatskih branitelja.


Baner cerada 3x075

Informacije o projektu

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ pokrenula je projekt pod nazivom „Kreativne usluge i izvanistitucionalne usluge za hrvatske branitelje i članove obitelji“ koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 2 godine (od 22.02.2019. do 22.02.2021.) Osnovni cilj projekta je unapređenje kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Aktivnosti projekta namjenjene su hrvatskim braniteljima i članovima obitelji hrvatskih branitelja.

KOJE AKTIVNOSTI PROVODIMO?
PSIHOSOCIJALNE RADIONICE-PREDAVANJA 1X TJEDNO
RONJENJA 2X GODIŠNJE
REHABILITACIJSKO-TERAPIJSKE PROGRAME 1X TJEDNO
LJETNE KAMPOVE 2X GODIŠNJE

TKO PROVODI AKTIVNOSTI?
VRHUNSKI STRUČNJACI U PREVENCIJI I TERAPIJI
LICENCIRANI INSTRUKTORI RONJENJA
SPORTSKI TRENERI IZ USPJEŠNIH SPORTSKIH KLUBOVA

ZAŠTO SE UKLJUČITI?
SVE AKTIVNOSTI SU IZVANINSTITUCIONALNE I SAMO POD NADZOROM UDRUGE
ZBOG SAVLADAVANJA SVAKODNEVNOG STRESA
ZBOG UNAPRIJEĐENJA KVALITETE ŽIVOTA
ZBOG JAČANJA STAVOVA I PROFESIONALNOG RAZVOJA
POVEZIVANJE, DRUŽENJE I RAZMJENA OSOBNIH ISKUSTAVA

KAKO SE PRIJAVITI I KADA POČINJEŠ?
JAVITE SE U UDRUGU I PRIJAVI NA ŽELJENU AKTIVNOST
PREMA PLANU I PROGRAMU AKTIVNOSTI VODITELJI ĆE VAS PRAVOVREMENO OBAVJESTITI O POČETKU VAŠIH TERMINA !

Očekivani rezultati projekta

Očekivani rezultati Programa su: program će koristiti minimalno 40 korisnika ciljne skupine u koju spadaju HRVI, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji; sprovesti program psihosocijalne rehabilitacije i radne terapije u kojem će pomoć izvaninstitucionalno pružiti stručnjaci iz polja psihologije i psihijatrije, sprovesti program psihosocijalne radne terapije i uključivanja u društvene aktivnosti – terapijsko ronjenje kroz koje ćemo u dvije godine u četiri ciklusa sprovesti 10 korisnika ciljne skupine po ciklusu, program rehabilitacijsko terapijskih vježbi za poboljšanje zdravstvenog stanja u cilju psihološkog osnaživanja kroz razne rekreativne aktivnosti (plivanje, badminton, streličarstvo, hodanje/planinarenje..) uključiti što veći broj korisnika ciljne skupine, sprovesti kamp s ciljem psihosocijalne rehabilitacije i radne terapije i u njega tijekom dvije godine u četiri ciklusa uključiti 15 korisnika ciljne skupine sve s ciljem psihološkog i fizičkog osnaživanja HRVI, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Sprovesti program prijevoza i pratnje i tako pomoći što većem broju korisnika ciljne skupine.

Aktivnosti

PROGRAM PSIHOSOCIJALNE REHABILITACIJE I RADNE TERAPIJE
PROGRAM–TERAPIJSKOG RONJENJA
PROGRAM REHABILITACIJSKO-TERAPIJSKIH VJEŽBI
LJETNI KAMPOVI

Kontakt osoba za više informacija o projektu

Branimir Brnas / brnasbranimir@gmail.com / 091 515 8206