• Call Us : (+385) 91 228 9883
  • Email : info1@ajkula.hr

“Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995 – 2020”, Izložba fotografija “25 godina poslije”

U sklopu projekta “Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995. – 2020.” nositelj kojeg je bila Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata “Ajkula” a suorganizatori su bile udruge proistekle iz Domovinskog rata, na Korzu je postavljena izložba pod nazivom “25 godina poslije”.

Izložba je bila postavljena u postamentima na Korzu i mogla se je razgledati od 03. – 10. kolovoza 2020. godine. Izložba prikazuje ljude i postrojbe iz Primorsko goranske županije koje su sudjelovale u konačnom oslobađanju naše Domovine u Vojno redarstvenoj operaciji “Oluja”.

VRO “Oluja” je bila kruna i najveličanstvenija operacija Domovinskog rata u kojoj su ne mali obol dali i bojovnici sa područja Primorsko goranske županije. U prilog tome govori činjenica da je u VRO “Oluja” svoj život dalo dvadeset i troje junaka Domovinskog rata.

Njihove fotografije i postrojbe čiji su bili pripadnici prikazani su na jednom od panoa. Specifičnost izložbe je i to da je na jednom od panoa prikazan ratni put odnosno pravci djelovanja tih postrojbi u VRO “Oluja”. U izložbi se može vidjeti i povjesnica Vojno redarstvene operacije “Oluja” koja je napisana i na engleskom jeziku.

Uz svaku postrojbu koja je prikazana na panoima napisan je i njezin ratni put u VRO “Oluja”.

Cijela manifestacija i sama izložba posvećena je svim onim znanim i neznanim junacima Domovinskog rata u spomena, a na trajno sjećanje našim mlađim generacijama koje žive slobodu i demokraciju izvojevanu u znoju i krvi tih ljudi. Da se ne zaboravi!