• Call Us : (+385) 91 228 9883
  • Email : info1@ajkula.hr

Naša povijest

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ osnovana je 2004.godine s ciljem okupljanja hrvatskih branitelja pripadnika Specijalne jedinice policije Rijeka-„Ajkula“ i sadašnjih pripadnika jedinice kako bi svojim projektima i aktivnostima promicali vrijednosti Domovinskog rata i njegovih sudionika te promicao i održavao identitet postrojbe SJP Rijeka- „Ajkula“.

Sjećanje na poginule suborce-specijalce Ajkula u vrijeme Domovinskog rata i na sve poginule hrvatske branitelje naša je trajna, moralna i prijateljska zadaća. Obilježavanje vojno-redarstvenih operacija i svih značajnih događaja, obljetnica i datuma iz Domovinskog rata sastavni su dio našeg plana i programa rada.


Sve aktivnosti i projekti Udruge usmjereni su na promicanju svih demokratskih vrijednosti i načela ostvarenih Domovinskim ratom što u cilju boljitka Domovine Hrvatske, hrvatskog naroda i svih stanovnika Republike Hrvatske. Programi rada odnose se i na pomoć i skrb o našim članovima i članovima njihovih obitelji kao i pomoć ostalim potrebitim skupinama društva.


Sjedište naše Udruge je na Kukuljanovu , na području Grada Bakar jer je to Grad i mjesto gdje je i danas sjedište Specijalne jedinice policije Rijeka-„Ajkula“.


Članstvo u našoj Udruzi je dragovoljno, a čine ga temeljni i počasni članovi. Članovi Udruge mogu biti i članovi uže obitelji, djeca i mladež bez obzira na spol i dob.

2016 - 2020
Tijela USPDR „Ajkula“

Tijela USPDR „Ajkula“ koji su izabrani na četverogodišnji mandat na izbornoj Skupštini 30.siječnja 2016. godine čine slijedeći članovi:

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE

Perica Prpić, predsjednik Udruge
Nenad Krasny, dopredsjednik Udruge
Branimir Brnas, dopredsjednik Udruge
Ivan Sarađen, tajnik Udruge
Ivica Janeš, član Udruge
Davor Brusić, član Udruge
Vladimir Orlić, član Udruge

NADZORNI ODBOR UDRUGE

Nedjeljko Kušina
Nenad Dmejhal
Čedo Priselac

SUD ČASTI UDRUGE

Alen Pleše
Nedžad Brkić
Ivica Lukarić

Read More