• Call Us : (+385) 91 228 9883
  • Email : info1@ajkula.hr

Potpisan ugovor za EU projekt

U petak, 22. veljače 2019. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja u Zagrebu održano je svečano uručivanje ugovora u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Dodijeljeno je ukupno 17 ugovora u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“. Svečanoj dodjeli ugovora prisustvovali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, državni tajnici Ministarstva hrvatskih branitelja – Nevenka Benić i Ivan Vukić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić, pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava Luka Rajčić te zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan.

Našoj udruzi dodjeljena su značajna sredstva za projekt Kreativne usluge i izvaninstitucionalne usluge za hrvatske branitelje i članove obitelji sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vijednost projekta iznosi 1.804.933,83 kn, od čega se 85% EU potpore, a 15% iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pozivom „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ želi se povećati socijalna uključenost i unaprijediti kvaliteta življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz unaprjeđenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga koje će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata.